Generalistische Basis GGZ – Eerstelijnspsychologie

“Als u ergens mee zit . . . en er zelf niet uitkomt!”

Het is meer dan gewoonlijk dat wij als mensen perioden mee maken dat het (even) tegenzit of teleurgesteld zijn over hoe het leven verloopt. Soms lukt het niet om er op eigen kracht uit te komen. Praat er dan over. Dit kan bijvoorbeeld met een Eerstelijnspsycholoog.

Sommige mensen hebben het gevoel gefaald te hebben wanneer ze aankloppen bij een psycholoog. Vaak heeft dit te maken met U verantwoordelijk voelen, er alleen voor te staan. U kunt er ook op een andere manier naar kijken, namelijk; dat, wanneer u zich verantwoordelijk voelt, U uw uiterste best doet maar niet het gewenste resultaat bereikt. U bent gewend uw leven op een manier te organiseren die blijkbaar niet meer werkt. Ga dan eens op onderzoek uit naar iemand die u kan helpen inzicht te krijgen in de problematiek die u heeft. U kunt altijd zelf beslissen wat voor u de beste oplossing is.

In mijn werk als eerstelijnspsycholoog wordt op een concrete en praktische manier gekeken naar welke oplossing werkzaam is. Een paar gesprekken zijn vaak voldoende om u weer op weg te helpen. Denk niet te lang “ik moet er alleen uitkomen” of “het moet eerst erger worden”. Juist als u er vroeg bij bent, kan een eerstelijnspsycholoog goed helpen!