Mindfulness training

Wanneer we naar het leven kijken, dan valt op dat we in een informatiewereld leven.
We pikken daar, op vrij onwillekeurige wijze, gegevens uit op zonder dat we er bewust voor kiezen.
Anderzijds selecteren we niet altijd de juiste informatie voor ons eigen welzijn of genoegen. Dit beïnvloedt onze stemming. We kunnen ons daardoor machteloos voelen, leeglopen qua energie en zoeken dan mogelijk naar een uitlaatklep om te ontspannen.
Vanuit mijn eerstelijnspsychologenpraktijk ontmoet ik regelmatig mensen die behoefte hebben aan het steeds meer volgen van hun hart.
Hoe doe je dit wanneer je gevangen zit in angst, sombere gevoelens of andere nare stemmingen of opgeslokt wordt door een systeem van gewoontepatronen, werk, huis- tuin- en keukengedoe?

De aangeboden Mindfulness training gaat in op deze verschijnselen en heeft als rode draad: aandacht en bezinning.
Stilstaan, toelaten, aandacht schenken en accepteren van wat er van moment tot moment aanwezig is.      De aandachtgerichte benadering ontspant en helpt de stress te verminderen. Depressieve gevoelens en hyperventilatieklachten kunnen ervan over gaan. Je komt beter in je vel te zitten.

Mogelijk is deze aandachtgerichte training + stiltedag iets voor jou om enige afstand te creëren tot je omgeving, meer rust te vinden binnen je zelf om van daaruit opnieuw te kiezen je leven in te richten en je opnieuw te verbinden met de wereld om je heen.

Tijdens de training wordt er gewerkt met:
1. Aandacht oefeningen.
2. Ademhalingsoefeningen.
3. Ontspanningstechnieken.
4. Observatiemethoden.
5. Yoga.

Het doel van deze training is,
1. Het zelfstandig leren observeren van jezelf in relatie tot de omgeving.
2. Jezelf beter leren kennen in een dynamische wereld die steeds maar aandacht vraagt.
3. Gewoon te leren ontspannen.
4. Te doen wat je wilt doen.
5. Te zijn wie je bent.

Voor wie: Voor diegene die belangstelling heeft voor meditatie, niet lekker in zijn/haar vel zit, een betere concentratie wenst te ontwikkelen.

Met andere woorden: een grotere zelfbeschikking wil ontwikkelen.

Waar:
Wanneer:
Hoe lang: Per bijeenkomst ongeveer twee en een half uur. Na de 8 bijeenkomsten volgt er nog een stilte dag. Vooraf is een extra intakegesprek noodzakelijk wanneer we elkaar niet kennen.

Voor verdere informatie kun je contact met ons opnemen.

De trainingen worden gegeven door Hessel en Lucia Rolsma.